ארבע תחנות חשובות בדרך לבית החלומות

חסכתם שקל לשקל, חלמתם בגדול וקיוויתם שיגיע היום שבו תוכלו להכניס את המפתח בחור המנעול ולפתוח את הדלת לבית שכולו שלכם. והנה, היום הזה קרב ובא, וכדי לקרב אותו עוד קצת יש כמה צעדים חשובים שכדאי לנקוט כך שהתהליך כולו יהיה כמה שיותר מסודר, הרמוני והכי חשוב: יתאם את הצרכים שלכם באופן מדויק. אז היכן עוברים בדרך לבית החלומות וכיצד זה קשור לעיצוב פנים? הסטודיו שלנו כאן לצידכם, עם כמה טיפים חשובים שיסדרו לכם את המעבר.

צעד 1: אוספים מסמכי בנייה

רכישת דירה כרוכה באינספור מסמכים חשובים, וכדאי מאוד ליצור עבורם תיקייה מסודרת ולתייק את כולם לפי קטגוריה. מה כדאי לשמור? לצד מסמכי המכר של הדירה, רצוי מאוד לאחסן בנפרד את כל מסמכי הבנייה השונים: תיק בניין מהעירייה, גרמושקה (תוכניות הגשה  וטפסים הכוללות את כלל החומרים שהוגשו לקבלת היתר בנייה), תוכנית מדידה של הדירה המראה מצב קיים ועדכני ואם מדובר בדירת קבלן, הרי שיש לשמור גם את המפרט העקרוני שקיבלתם מהקבלן.

צעד 2: בונים תוכנית עבודה

לאחר רכישת הנכס, יש אינספור פרטים שצריך לדאוג להם. החל מקבלת אישורים שונים לנכס, דרך תשלום עבור אגרות ומיסים ועד ליצירת תוכניות אדריכליות. זהו פרויקט לכל דבר ועניין והוא דורש משאבים לא מעטים. אך אין ספק שכשמדובר בבית שלכם, שאותו אתם בונים או משפצים כך שיהיה לטעמכם האישי, זהו מסע מהנה במיוחד. כדי שתוכלו ליהנות ממנו באמת ולא לשכוח דבר, מומלץ לבנות תוכנית עבודה שהיא מעין "רשימת מכולת" הכוללת בתוכה את כל צורכי העיצוב שלכם: החל מאלמנטים הקשורים בתשתיות הבית, דרך התאמה לדרישות בני המשפחה השונים שמתוכננים לגור בבית ועד לעיצוב הבית ורכישת פריטים מעוצבים לבחירתכם. כעת, לאחר שערכתם את הרשימה הזו, תוכלו לפנות אל מעצב פנים ולהציג בפניו את הצרכים המלאים שלכם.

צעד 3: מגבשים תקציב

גם לאחר שרוכשים דירה, יש לא מעט הוצאות הכרוכות במעבר וביצירת החלל המתאים ביותר לטעמכם. אם החלטתם (ואנו ממליצים על כך בחום) לפנות לשירותיו של מעצב פנים לצורך התכנון, כדאי לגבש תקציב מבעוד מועד המוקדש לטובת עיצוב הדירה. באופן זה מעצב הפנים יודע מהם הפתרונות הטובים ביותר לתקציב שהגדרתם. כך לדוגמה, יידע המעצב האם כדאי להתאים לכם תוכנית נגרות אישית או שמא עדיף לרכוש ריהוט מן המוכן? אילו יצירות אומנות לבחור? האם לפנות לרשתות הגדולות לטובת עיצוב הבית או לבחור דווקא פריטי בוטיק ייחודיים? וכן הלאה. אין כאן בחירה טובה יותר או פחות בהכרח, אלא בעיקר כזו שתשרת את הצרכים שלכם לאורך זמן.

צעד 4: בוחרים מעצב פנים

רגע לפני שאתם עוברים לבית החלומות שלכם וכדי שהוא יהפוך לחלומי באמת, כדאי להשקיע בפן העיצובי ולהבין מהו הסגנון שלכם, מהם הצרכים שלכם וכיצד הם מתכתבים עם התקציב העומד לרשותכם – כאן נכנס לתמונה איש מקצוע, שהתפקיד שלו הוא להגשים את חלומותיכם על הצד הטוב והמקצועי ביותר. כדי לבחור מעצב פנים שבאמת יסייע לכם בכך, חשוב מאוד לשים לב לכמה פרמטרים: ראשית, בחנו עבודות קודמות שבצע ובדקו האם הן עולות בקנה אחד עם הסגנון הכללי שלכם ועם האופי שאתם מבקשים להקנות לביתכם, זאת לצד בחינה כללית של הניסיון שצבר בעולם העיצוב. בנוסף, כדאי ליצור עמו קשר ולבדוק את האינטראקציה הכללית ביניכם. האם אתם מרגישים שהוא מבין על מה אתם מדברים? האם אתם מרגישים שהוא קשוב, מקצועי ופנוי מבחינת משאבים ויכולת לפרויקט שלכם?

מדוע חשוב לשכור מעצב פנים?

תפקידו של מעצב פנים על קצה המזלג, הוא לגרום לדירה שלכם להיות לבית. לאחר שהוא עובר הכשרה מקצועית וצובר ניסיון בביצוע מגוון פרויקטים בנכסים דומים, מסייע לכם מעצב הפנים להבין מהו הצורך שלכם, כיצד ניתן לממש אותו על הצד הטוב ביותר ואיך בוחרים בפינצטה את הספקים ואת הפריטים שהכי מתאימים לכם מתוך אינסוף הצעות. בסופו של דבר, מעצב פנים חוסך לכם משאבים רבים של זמן וכסף, כיוון שהוא מסייע לכם להתמקד ופועל עבורכם מול אנשי המקצוע השונים.